Dankzij de CZ Tilburg Ten Miles aan het werk!

september  2017

Dit weekend gaan 25 statushouders als aan de slag als vrijwilliger bij de Tilburg Ten Miles. De doelstelling van dit Refugee Team: vluchtelingen in Tilburg dankzij sportevenementen naar werk begeleiden. In november 2016 statten we op initiatief van BrabantSport en de Warandeloop met het Refugee Team, om zo de maatschappelijke spin-off deze internationale crossloop te vergroten. In samenwerking met de Gemeente Tilburg wordt het succes van het Refugee Team voortgezet, waarbij de Tilburg Ten Miles inmiddels het vierde evenement is waar het team aan de slag gaat.

Lees verder

Meer kinderen met een zwemdiploma dankzij World Cup Swimming

augustus 2017

Jaarlijks verlaten 10.000 tot 15.000 kinderen in Nederland de basisschool zonder zwemdiploma. Vaak omdat hun ouders geen geld hebben voor zwemles of omdat zij niet bekend zijn met de Nederlandse zwemcultuur. In opdracht van Brabant Sport grepen wij de Swimming World Cup Eindhoven aan om hier iets aan te doen. 

Lees verder

More2Win winnaar Beste OndernemersVisie 2017

mei 2017

Afgelopen vrijdag heeft More2Win de jaarlijkse 'BOV trofee' in 's-Hertogenbosch in de wacht gesleept. De 13e editie van deze prijs voor de Beste Ondernemers Visie in de regio stond dit jaar in het teken van sociaal ondernemerschap. Uit de ruim 25 inzendingen kregen zeven geselecteerde bedrijven de kans om zich tijdens de finale dag te presenteren aan een vakkundige jury. In een bomvolle Orangerie werd More2WIn uiteindelijk tot winnaar gekroond in de categorie klein MKB. "Sport verbroedert, daar speelt More2Win uitstekend op in. Niet onbelangrijk is bovendien dat het businessmodel van het bedrijf er gezond uitziet", aldus juryvoorzitter Van Oeffelt in het Brabants Dagblad.

Lees verder

Meer te winnen rondom sportevenementen in Brabant

februari 2017

Een aansprekend sportevenementen kan een positieve invloed hebben op de regio waar dit wordt georganiseerd. Naast een economische spin-off, doordat bijvoorbeeld bezoekers geld uitgeven in de lokale horeca, kan een evenement ook zorgen voor een sterkere sociale cohesie en een gevoel van trots. Minstens zo belangrijk is daarnaast een zichtbare maatschappelijke spin-off van een sportevenement. Dat een evenement er bijvoorbeeld zorgt dat er meer kinderen gaan sporten.

Lees verder

More2Win trotse nieuwe bewoner van SX Eindhoven

februari 2017

More2Win is een social enterprise met één missie; de wereld van sportevenementen veranderen. Dit doen ze door te zorgen dat ieder evenement ook winnaars buiten het stadion oplevert. Vanaf vandaag krijgt deze ambitie verder vorm, als trotse nieuwe bewoner van SX Open in Eindhoven.

Lees verder

More2Win Eindejaarsevent Rio2016

december 2016

“2016 was een succesvol jaar waarin we samen met onze klanten en partners zorgden voor meer winnaars buiten de stadions. We kijken tevreden terug op Rio2016 en met ambitie vooruit naar 2017, waarin More2Win onverminderd door gaat om de wereld van sportevenement te veranderen, zodat meer mensen hiervan profijt kunnen hebben!” Aldus Tim van Dooren in zijn afsluitende woorden tijdens het More2Win eindejaarsevent.

Lees verder

Refugee Team Tilburg

november 2016

Dankzij Refugee Team Tilburg (RTT) staan vluchtelingen in Tilburg niet langer langs de zijlijn. Letterlijk. Door lid te worden van RTT kunnen statushouders in Tilburg sneller en beter integreren in de stad, omdat de kans op het vinden van een baan of opleiding sterk wordt vergroot. Met sport als krachtig middel.

Lees verder

More2Win 2.0: meer winaars bij ieder sportevenement

november 2016

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro liggen alweer een tijd achter ons. Met tevredenheid kijkt More2Win terug op de maatschappelijke impact die we samen met onze klanten en partners hebben gerealiseerd. “Met het WK voetbal in 2014 en de afgelopen Spelen heeft de focus van More2Win de afgelopen jaren voor een groot deel op Brazilië gelegen. Nu is het tijd om ons bewezen concept – waarbij we met onze klanten meer winnaars buiten de stadions creëren – te vertalen naar de Nederlandse evenementen markt,” legt Tim van Dooren uit. “Ook in Nederland liggen er volop kansen om te zorgen dat een prachtig sportevenement meer oplevert dan enkel een paar dagen vol sportieve en economische successen.”

Lees verder

Special Cruyff Court geopend door Minister Schippers

september 2016

Op 15 september heeft Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een Speciaal Cruyff Court voor blinden en slechtzienden geopend op het terrein van Urece, een Braziliaanse organisatie voor blinden en slechtzienden. Schippers werd bijgestaan door Susila Cruijff, dochter van Johan Cruijff en Anderson Dias, voorzitter van Urece. Dit Speciale Cruyff Court wordt gefinancierd door de Johan Cruyff Foundation.

Lees verder

Balls for Brazil actie haalt mooi bedrag op op!

september 2016

De Balls for Brazil actie met een zeer goed resultaat afgesloten. Totaal werden er maarliefst 7.337 ballen ingeleverd bij de verschillende filialen van Intersport. De donatie die hieruit voortvloeid zal bij de projecten Favela Street en Estrela da Favela worden geïnvesteerd in meisjes voetbal. Bekijk hieronder de video van de meiden van Favela Street en Estrela da Favela die naar de finale van het vrouwenvoetbal zijn geweest.

Lees verder

Rio 2016 Factsheet

augustus 2016

De Olympische Spelen zijn voorbij, maar voor More2Win is het werk nog lang niet klaar. Ook tijdens de Paralympische Spelen nemen we verschillende groepen mee naar onze projecten in Rio en openen we samen met de Johan Cruyff Foundation een special Cruyff Court bij Urece, een organisatie die zich inzet voor blinden en slechtzienden sporters. Bovendien blijven we de komende tijd onze projecten ondersteunen, zodat zij ook nadat het Olympische circus weer is vertrokken, door kunnen gaan met hun fantastische werk.

< Klikt om te vergroten.

Rio2016 in beeld

augustus 2016

De vlam is inmiddels gedoofd en More2Win kijkt terug op een fantastische Spelen. We hebben honderden Nederlanders weten te verbazen en inspireren tijdens de bijzondere bezoeken aan onze projecten in Rio de Janeiro, we kregen Mark Rutte op bezoek en met de investeringen van onze klanten zorgen we ervoor dat meer kinderen in de stad structureel toegang hebben gekregen tot onderwijs en sport.

Bekijk het hier

More2Win start samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken:The Other Games!

juli 2016

Nederland maakt zich op voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De aandacht is vooral gericht op onze medaillekandidaten als Epke, Dafne en Dorian. In hun schaduw zet More2Win zich in om ook buiten de stadions winnaars te creëren. Een gedachte die het ministerie van Buitenlandse zaken heeft omarmd. Met The Other Games laten we de andere kant van de Spelen zien, door alle sociale initiatieven uit Nederland te verbinden en zichtbaar te maken. Via 8 projecten, 25 partners en met meer dan 2000 winnaars.

Lees verder

Update vanuit Rio

juli 2016

Voor More2Win nadert een jaar voorbereiden zijn climax, met afgelopen vrijdag al een eerste More2Win Programma bij Meninos da Praia Daarnaast worden verschillende social sponsorships komende week afgerond, zodat we tijdens de Spelen met klanten wensen van onze projecten kunnen vervullen: van voetbalveldjes en een lunchprogramma tot zonnepanelen en een nieuw busje. Wij zijn er bijna klaar voor, nu Rio nog!

Lees verder

Bourgini en More2Win trappen Olympische samenwerking af richting Rio2016

juni 2016

Voordat op 5 augustus de Olympische vlam ontstoken zal worden in het Maracanā, vind op een steenworp afstand van dit wereldberoemde stadion een andere feestelijke openingsceremonie plaats. Dankzij een prachtige donatie van Bourgini, het nieuwste merk van de familie Ouborg, zal bij het onderwijsproject Estrela da Favela in Rio de Janeiro een splinternieuwe keuken in gebruik worden genomen.

Lees verder

Van Oord Rio Day draagt bij aan nieuw schoolgebouw voor Estrela da Favela!

juni 2016

Zaterdag 25 juni was het zover; de allereerste Van Oord Rio Day! More2Win verzorgde deze unieke dag voor ruim 700 medewerkers en familieleden van Van Oord, wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten. Speciaal voor deze gelegenheid werd de Rotterdamse Kuip in Braziliaanse sferen omgetoverd, waarbij de bezoekers zich even op de Copacabana van Rio de Janeiro waande. En dat niet alleen, de deelnemers werkten zich letterlijk in het zweet voor het goede doel. Met succes, want dankzij de Van Oord Rio Day kunnen 200 kinderen naar school in Rio de Janeiro.

Lees verder

Oracle investeert in duurzame oplossing voor project in Rio de Janeiro

mei 2016

In oktober kondigden we het al aan; More2Win en Oracle verlengen hun unieke samenwerking tot en met de aankomende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na een succesvolle WK campagne, waarbij een nieuw sportveld werd gerealiseerd bij het Braziliaanse onderwijsproject Solar Meninos de Luz, steekt Oracle dit jaar opnieuw haar nek uit. Oracle hoopt gezamenlijk met haar partners weer een mooie investering te kunnen doen waardoor er verlichting op het sportveld kan worden aangelegd. De benodigde energie zal opgewekt worden door middel van nieuw geïnstalleerde zonnepanelen op de school. Een duurzame oplossing die ook op lang na afloop van de Spelen een wereld van verschil kan realiseren bij het project in Rio de Janeiro.

Lees verder

Van Oord en More2Win trappen 3-jarige samenwerking af in Rio

april 2016

“Giving something back to the communites in which we work.”. Een belangrijke peiler in het sponsorbeleid van Van Oord, wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten. De onderneming is actief in meer dan vijftig landen en levert wereldwijd een significante bijdrage aan de samenlevingen waarin ze wonen en werken. Samen met More2Win is er nu een koppeling gemaakt met het project Estrela da Favela in Rio de Janeiro. Een prachtige kans om, met de Olympische Spelen in het vooruitzicht, ook in Brazilië daad bij woord te voegen en als organisatie te laten zien dat je een verschil kan maken.

Lees verder

More2Win ontmoet Nobelprijswinnaar Muhammad Yunus

april 2016

In 2006 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede voor de manier waarop hij door middel van microkrediet economische en sociale ontwikkeling van arme inwoners van Bangladesh mogelijk maakte. De Gameen Bank (Bank van het platteland) die hij oprichtte maakte het voor arme Bengalezen mogelijk om een kleine lening aan te gaan. Terugbetaling wordt gegarandeerd voor een systeem van ‘solidariteitsgroepen’: kleine informele groepen vragen samen een lening aan, waarbij leden voor elkaar garant staan. Door dit systeem werd het voor duizenden mensen mogelijk om een eigen business op te starten en uit de armoede te klimmen.

Lees verder

Opening StudioRio groot succes!

maart 2016

Midden in de prachtige wijk Santa Theresa in Rio de Janeiro staat tijdens de aankomende Olympische Spelen StudioRio. Hier kunnen drie weken lang 60 Nederlanders samen met oud-olympiërs op een unieke wijze de Spelen ervaren. Gisteravond kwam het reisgezelschap voor het eerst bij elkaar op het Westergastterrein in Amsterdam om dit fantastische initiatief officieel af te trappen. Een feestelijke avond in Braziliaanse sferen: caipirinha’s, Braziliaanse muziek en samba-danseressen.

Lees verder

Update Road2Rio

maart 2016

Hoe gaan de voorbereidingen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro? In deze blog lees je het laatste nieuws rondom Rio2016: komt de metro op tijd af, hoe staat het met het Zika virus, hoe ver is de bouw van het Olympisch park en welke atleten van Team NL zien we straks in Rio?

Lees verder

Peak4 bouwt samen met More2Win aan duurzame legacy na Rio2016

februari 2016

Een langgekoesterde wens van het Braziliaanse onderwijs- en sportproject Solar Meninos de Luz is een overdekt sportveld. Hier kunnen 400 leerlingen dagelijks gebruik van maken, ook bij de hevige zonneschijn of zware regenbuien in Rio de Janeiro. Coachingsbureau Peak4 uit Amsterdam laat deze droom in vervulling gaan middels een prachtige donatie. De verbouwing is inmiddels gestart en tijdens de aankomende Olympische Spelen zal het veld feestelijk geopend worden!

Lees verder

Carnaval 2016: Rio de Janeiro vs. Oeteldonk

februari 2016

Met zowel ’s-Hertogenbosch als Rio de Janeiro als werkplek, ontkomt More2Win de komende dagen niet aan het carnaval. Op beide plekken noemt men het Carnaval, maar er zijn veel verschillen tussen het hossen in Oeteldonk en sambadansen op de Copacabana. Ook de aanloop naar het het feest van het jaar verloopt op beiden plekken iets anders. Waar in ’s-Hertogenbosch men druk is met het ophangen van geel-wit-rode vlaggen aan alle lantarenpalen, kampt Rio de Janeiro met een grote financiële crisis en een grote zika-epidemie.

Lees verder

H. Batist Aluminium Constructies steekt Meninos da Praia in een nieuw tenue!

januari 2016

Begin van dit jaar mocht Tim het eerste exemplaar van de nieuwe shirts voor beachvolleybalproject Meninos da Praia (‘kinderen van het strand’) overhandigen aan trainer Sergio. ’s Avonds verzorgt hij volleyballessen voor de rijkere Braziliaan met zijn beachvolleybalschool CT Leme. Overdag opent hij zijn deuren voor de kinderen uit de favela Babilonia, dat op een steenworp achter het beroemde Copacabana strand ligt. Door de steun van H. Batist Aluminium Constructies spelen deze kinderen in 2016 in een nieuw tenue!

Lees verder

Interview Tim van Dooren: terugblik op 2015

december 2015

Een nieuw team, een nieuwe campagne, een nieuwe website en een nieuw kantoor: 2015 was voor More2Win een jaar vol hoogtepunten. We zochten Tim van Dooren op in zijn kantoor in ’s-Hertogenbosch om terug te blikken én alvast voorruit te kijken naar de aankomende Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Lees verder

De droom van ‘onze’ waterpolo mannen

december 2015

In het voorjaar van 2013 begonnen de Nederlandse waterpolomannen aan een zware missie: het verwezenlijken van hun droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Afgelopen week praatte succescoach Robin van Galen ons bij tijdens een ‘Topcoach-bijeenkomst’ over hun Road2Rio.

Lees verder

More2Win programma’s voor Rio2016!

november 2016

Volleyballen met Braziliaanse kinderen op het strand van de Copacabana of een bezoek brengen aan een sportproject in één van de favelas van Rio? Volgende zomer kan het, tijdens je bezoek aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Lees verder

Oracle verlengt succesvolle samenwerking met More2Win

november 2016

ICT-gigant Oracle heeft deze week bekend gemaakt de succesvolle samenwerking met More2Win te verlengen tot en met de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Na een eerdere gezamenlijke campagne tijdens het WK voetbal 2014 hebben beide partijen besloten om de handen opnieuw ineen te slaan richting Rio2016: Oracle’s Mission Gold.

Lees verder

Minister Bussemaker bezoekt More2Win project in Rio de Janeiro

september 2016

Brazilië biedt grote kansen voor het Nederlandse onderwijs- en cultuurveld. Met dat oogmerk reisde minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in augustus af naar het grootste land van Zuid-Amerika. En natuurlijk sloeg ze More2Win niet over bij haar bezoek aan Rio de Janeiro!

Lees verder